De 7 Meest gestelde Vragen over Zakelijk Internet bij ITformule
In de wereld van zakelijk internet komen vaak vragen over kosten, voordelen en de essentiële verschillen ten opzichte van particuliere diensten. Waarom is zakelijk internet soms prijziger? Welke voordelen biedt het voor ondernemingen? En wat onderscheidt het van het gebruikelijke particuliere internet? In deze blog nemen we een diepe duik in de zeven meestgestelde vragen over zakelijk internet en bieden we heldere antwoorden die cruciaal zijn voor ondernemers en bedrijven. Laten we samen de complexiteit ontrafelen en inzicht verschaffen in de wereld van zakelijke connectiviteit.
Waarom is zakelijk internet zo duur?
De prijs van zakelijk internet is wat hoger omdat dit abonnement meer extra’s biedt dan een consumenten abonnement. Denk hierbij aan vaste IP-adressen, extra firewalls en back-up opslag. Het verschil tussen de zakelijke- en consumenten abonnementen zit meestal niet in de snelheid, maar in de extra’s die je ontvangt.
Wat is het voordeel van zakelijk internet?
Met zakelijk internet ben je gegarandeerd altijd online, óók als de vaste verbinding het even niet doet. Je profiteert bovendien van diverse zakelijke extra’s én je geniet dankzij de factuur op de zaak van fiscale voordelen. Zo mag je de btw terugvragen en de kosten zijn ook aftrekbaar.
Wat is het verschil tussen zakelijk en particulier internet?
Het grootste verschil tussen zakelijke glasvezelverbinding en particuliere glasvezelverbinding zit in het servicelevel, waarbij zakelijke glasvezelverbindingen een veel hoger servicelevel bieden dan FttH.
Hoe werkt zakelijk internet?
Zakelijk internet is internet, maar dan voor zakelijk gebruik. Met een zakelijk internetpakket sluit je internetdiensten af voor jouw onderneming. Dit kan alleen een internetaansluiting betreffen, maar kan zich ook uitbreiden tot een zakelijk alles-in-een abonnement.
Waarom is zakelijk glasvezel zo duur?
De SLA van zakelijk internet (zoals glasvezel) ligt veel hoger, omdat bedrijven veel meer afhankelijk zijn van internet voor hun werkzaamheden. Bovendien lopen ze vaak veel geld mis wanneer internet niet beschikbaar is. Een SLA van 98% is niet ongewoon. Bij DataWeb ligt deze zelfs op 99,9%, het hoogste in Nederland.
Wat is het verschil tussen een IAP, ISP en IHP?
In de volksmond spreken we wel eens over een internetprovider, maar dit is eigenlijk een verzamelnaam. In feite kunnen we een onderscheid maken tussen een IAP of een internet access provider, een ISP of een internet service provider en een IHP of een internet hosting provider.
Een IAP is een internetprovider in zijn meest eenvoudige vorm. Deze provider biedt namelijk toegang tot het internet, bijvoorbeeld via glasvezelkabels, een draadloos netwerk of 4G. Een IAP zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot internet en daar stopt het. Een ISP gaat echter een stukje verder. Het biedt niet alleen toegang tot het internet, maar ook tot extra diensten of services. Je kan bijvoorbeeld gegevens delen via een FTP, een eigen mailadres aanmaken en ze verlenen vaak toegang tot het usenet. Bij een IHP kan je dan weer een website hosten en een domeinnaam registreren. Wanneer men het over een internetprovider heeft, heeft men het vrijwel nooit over een IHP maar over een IAP of ISP.
Eigenlijk moet je voor jezelf uitmaken wat je nodig hebt. Consumenten kiezen bijvoorbeeld vaak voor een IAP omdat veel van de ISP-diensten, zoals het aanmaken van een mailadres, ook al gratis wordt aangeboden door partijen als Google en Microsoft. Bedrijven gaan graag een stapje verder en willen bijvoorbeeld ook tools als cloudopslag en VoIP-telefonie. Voor hen zijn ISP-diensten logischer, maar ook voor consumenten kunnen ze zeker nuttig zijn.
Welke internetsnelheid moet mijn zakelijk internet hebben?
Dit zal per bedrijf variëren. Het is sterk afhankelijk van op welke manier het internet wordt gebruikt. Voor basisinternetgebruik kan een snelheid van 10 Mbps al volstaan, hoewel sneller natuurlijker aangenamer is. Verder is veel afhankelijk van het aantal gebruikers. Bij drie medewerkers wordt zo’n 25 Mbps aanbevolen, bij tien medewerkers moet je rekenen op 50 tot 75 Mbps enzovoort. Bij specifieke diensten zoals VoIP-telefonie en cloudsystemen kan dit zelfs nog hoger liggen. Een goede provider zal je hierover informeren.
Conclusie Zakelijk Internet
Na het verkennen van de zeven meestgestelde vragen over zakelijk internet, is het duidelijk dat een solide begrip van deze aspecten cruciaal is voor elke onderneming. Van kostenvoordelen tot operationele efficiëntie, zakelijk internet speelt een essentiële rol. Wil je meer diepgaande informatie of persoonlijk advies? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen gedijen in de wereld van zakelijke connectiviteit. Jouw succes begint met de juiste verbindingen!